Z wizytą w programie EkoBosacka

Program EkoBosacka: Katarzyna Bosacka kosztuje karpia w galarecie miodowej BIO

Czy karp smakuje mułem, na czym polega BIO hodowla ryb i gdzie leży malownicze Zawólcze? Na te i inne pytania odpowiadaliśmy podczas spotkania z panią Katarzyną w programie EkoBosacka. Na YouTubie właśnie pojawił się odcinek, w którym można przyjrzeć się naszym produktom, posłuchać, jak smakują i znaleźć przepis na pyszną wielkanocną przystawkę z karpiem.

 

KARP NA WIELKANOC

Propozycja pani Katarzyny Bosackiej, aby opowiedzieć o karpiach BIO z Zawólcza, przyszła do nas w marcu, tuż przed świętami wielkanocnymi. Przecież to nie te święta! – można pomyśleć. Jednak w myśl naszego przekonania, że karp to ryba całoroczna, przyjęliśmy zaproszenie. W końcu wiele z naszych produktów idealnie pasuje do wielkanocnego śniadania – czy to mowa o pasztecie z karpiem wędzonym, czy karpiu w sosie pomidorowym. Karp świetnie nadaje się też do przygotowania past i przystawek. Jedną z nich przygotowaliśmy z panią Katarzyną – warto obejrzeć do końca.

 

KARPIE Z TWISTEM I KARPIE KLASYKI

Podczas nagrania słoik po słoiku kosztowaliśmy naszych karpi z twistem. BIO przetwory z karpiem pojawiły się w naszej ofercie zaledwie kilka tygodni temu. Karp w tym wydaniu po raz pierwszy miał więc okazję zaprezentować się szerszej publiczności. Czy przypadł do gustu pani Katarzynie? Nie będziemy zdradzać, jednak ciekawi wyglądu, konsystencji i wrażeń smakowych, dowiedzą się sporo z tej części nagrania. Gospodyni wnikliwie analizowała smaki naszych produktów i dzieliła się swoimi spostrzeżeniami. W programie pojawiły się także ryby świeżekarp wędzony BIO z Zawólcza.

 

CZY KARP SMAKUJE MUŁEM?

Rozmowa z panią Katarzyną Bosacką przeplatana była ciekawostkami na temat BIO hodowli karpia oraz gospodarstwa rybackiego Zawólcze. Rozprawiliśmy się z kilkoma mitami na temat naszej ulubionej ryby – wyjaśniliśmy na przykład, skąd wzięło się mylne przekonanie, że karp smakuje mułem. Zdradziliśmy też, co to znaczy, że nasza BIO hodowla jest ekologiczna, co jedzą karpie i dlaczego ryby mają u nas naprawdę dobrze. Na zakończenie opowiedzieliśmy o naszych malowniczych terenach i sąsiedztwie naszego gospodarstwa.

 

OBEJRZYJ PROGRAM

 

EKOBOSACKA

Program EkoBosacka to miejsce, w którym pani Katarzyna Bosacka popularyzuje wiedzę na temat zdrowego i ekologicznego żywienia. Na swoim kanale YouTube dziennikarka chętnie dzieli się informacjami o lokalnych producentach i produktach, a także rozmaitymi kulinarnymi ciekawostkami. Z pasją uświadamia też polskich konsumentów na temat tego, na co warto zwracać uwagę podczas gotowania oraz codziennych zakupów. Tym bardziej cieszy nas, że w programie znalazło się miejsce dla karpi BIO z gospodarstwa rybackiego Zawólcze.