Filet nacinany z karpia BIO
56,00 zł
Filet nacinany z karpia BIO to produkt dla tych, którzy bardzo nie lubią ości. Tu są najmniej wyczuwalne. W tej postaci ryba świetnie nadaje się do pieczenia.
🐟 Darmowa dostawa: złów produkty za 300 zł lub więcej i wybierz w koszyku darmową dostawę.
Opis
Filet nacinany z karpia BIO polubią smakosze ryb świeżych, którzy chcą mieć pewność, że ryba będzie miała minimalną liczbę ości. Ta postać karpia BIO to płat mięsa o nieregularnej wielkości i kształcie. Nacinamy rybę prostopadle do osi kręgosłupa, tak aby przeciąć ości. Po obróbce cieplnej są one niemal niewyczuwalne. Filet nacinany z karpia BIO bardzo dobrze czuje się w formie pieczonej. Nasze ulubione danie z tego produktu to karp BIO pieczony w miodzie.
Jak wszystkie ryby z naszej BIO hodowli ten karp BIO dorastał w naturalnych warunkach i sprzyjającym mu ekosystemie ekologicznego gospodarstwa Zawólcze. Więcej informacji na temat znajduje się TUTAJ.
100% karp BIO
Wartość energetyczna* | 461 kJ / 100 kcal |
---|---|
Tłuszcz | 4,2 g |
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,67 g |
Węglowodany | 0 g |
(w tym cukry) | 0 g |
Białko | 18 g |
Sól | 0,075 g |
Błonnik | 0 g |
*wszystkie powyższe wartości dotyczą 100 g produktu
Informacje dodatkowe
Waga | 400-500 g |
---|---|
Termin ważności | 10 dni do daty produkcji |
Sposób przechowywania | w temperaturze 0-2 ℃ |
Zalecane spożycie | spożyć po obróbce termicznej |
Możliwe alergeny | karp |
Producent | Ryby z Serca Natury |
Miejsce produkcji | Zawólcze, Polska |
Pochodzenie ryb | Gospodarstwo Rybackie Zawólcze |
Certyfikat ekologiczny | PL-EKO-01.616-0000231.2023.001 |