Kanapki z karpiem i ogórkiem

CZAS: 10 min. | LICZBA PORCJI: 1 | DANIE: śniadanie

kanapki z karpiem i ogórkiem

Kanapki z karpiem i ogórkiem to nasz numer jeden na dzień dobry! Karp wędzony bardzo lubi się z ogórkami – czy to kiszonymi, korniszonami czy domowymi piklami. Trudno więc o lepszy pomysł niż kanapki z pasztetem z karpiem wędzonym BIO i tym zielonym warzywem. Wytrawny, wędzony smak pasty przełamany smakiem ogórka to prawdziwy raj dla podniebienia. A jeśli dodamy do tego dwie solidne kromki pełnoziarnistego chleba, to mamy idealny, pożywny posiłek na początek dnia lub drugie śniadanie.

 

SKŁADNIKI

 

PRZYGOTOWANIE

Kanapki z pasztetem z karpiem wędzonym robią się szybko i przyjemnie. Do przygotowania będziesz potrzebować noża i deski do krojenia ogórków oraz pieczywa i noża do smarowania.

  • Przygotuj pieczywo – najlepiej wieloziarnisty lub razowy świeży chleb. Odkrój dwie solidne kromki, grubości palca lub nawet większe.
  • Posmaruj gotowe kromki grubą warstwą pasztetu z karpiem wędzonym BIO.
  • Pokrój ogórki w poprzek lub wzdłuż – jak wolisz – i ułóż gęsto na posmarowanych kanapkach.
  • Na koniec weź zmielony pieprz i posyp całość wedle uznania.

 

PODANIE

Gotowe kanapki można zjeść od razu – naprawdę trudno się im oprzeć! Jeśli jednak wolisz zabrać je do pracy lub szkoły i zjeść na drugie śniadanie, to nic nie stoi na przeszkodzie. Smak będzie równie dobry lub nawet lepszy, jeśli ogórki będą miały czas, aby przegryźć się z pasztetem. Smacznego!