Chowder z karpiem wędzonym i gotowanym BIO X4
Original price was: 132,00 zł.126,00 złCurrent price is: 126,00 zł.
Chowder z karpiem BIO to pożywna i aromatyczna zupa rybna dla całej rodziny. Wspaniale rozgrzeje i zaspokoi głód w chłodniejsze dni.
🐟 Darmowa dostawa: złów produkty za 300 zł lub więcej i wybierz w koszyku darmową dostawę.
Description
Chowder z karpiem BIO to bogata w smaku zupa rybna, która zamieni domowy obiad w pożywną, aromatyczną ucztę. Podstawą dania jest lekko gęsty kremowy bulion przygotowany na bazie różnych rodzajów karpia. Karp wędzony BIO nadaje całości głębokiego, dymnego aromatu, podczas gdy ten gotowany wnosi miękkość i delikatność. W środku zupy znajdziemy też kompozycję sycących duszonych warzyw i świeżych ziół. Chowder to nie tylko bogactwo smaków i aromatów, ale też idealny comfort food, który zaspokoi największy głód i poprawi samopoczucie. Na naszym rodzinnym stole chowder z karpiem BIO gości zawsze wtedy, kiedy aura na zewnątrz nie sprzyja i potrzebujemy się utulić oraz rozgrzać.
Karp BIO, który znajduje się w zupie rybnej chowder, dorastał w naturalnych warunkach i sprzyjającym mu ekosystemie ekologicznego gospodarstwa Zawólcze. Więcej informacji na ten temat znajduje się TUTAJ.
bulion warzywny z karpiem 43 % [seler*, cebula*, pietruszka*, marchew*, czosnek*, sól, woda, karp * (Cyprinus carpio) (ryba) 0,4%]; warzywa w zmiennych proporcjach 20 % (ziemniaki*, cebula*, por*, marchew*, seler naciowy*, natka pietruszki*); karp* (Cyprinus carpio) wędzony (ryba) 17 %, karp* (Cyprinus carpio),gotowany (ryba) 12 %, przyprawy (ziele angielskie*, liść laurowy*, pieprz biały*, goździki*, koper włoski*, koperek*); słonina wieprzowa*, śmietana* ( z mleka); wino białe wytrawne*, sok z cytryny*, kapary (kapary*, woda, ocet winny*, regulator kwasowości: kwas mlekowy); mąka pszenna*;{*certyfikowany składnik ekologiczny}.
Wartość energetyczna* | 404 kJ / 97 kcal |
---|---|
Tłuszcz | 4,5 g |
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,4 g |
Węglowodany | 5,1 g |
(w tym cukry) | 2,4 g |
Białko | 7,7 g |
Sól | 0,61 g |
Błonnik | 2,4 g |
*wszystkie powyższe wartości dotyczą 100 g produktu
Additional information
Weight | 2000 g |
---|---|
Termin ważności | 3 miesiące od daty produkcji |
Sposób przechowywania | w temperaturze 2-6 ℃ (po otwarciu: w lodówce; spożyć w ciągu 24h) |
Zalecane spożycie | po otwarciu podgrzać i spożyć na ciepło |
Możliwe alergeny | karp wędzony, karp gotowany, seler, seler naciowy, mąka pszenna |
Producent | Fish/the Heart of Nature |
Miejsce produkcji | Zawólcze, Polska |
Pochodzenie ryb | Gospodarstwo Rybackie Zawólcze |
Certyfikat ekologiczny | PL-EKO-01.616-0000231.2024.001 |